Sadece Gerçek logo

Karın yağlarımdan nasıl kurtulurum?

Karın-yağlarımdan-nasıl-kurtulurum-Diyetisyen-Emine-Buz

Diyetisyen Emine Buz hanımefendinin de sağlıklı yaşam önerileri arasında; “Karın yağlarımdan nasıl kurtulurum” yazısını sizlerle paylaştık. İşte size yaşam kalitesini arttırıcı öneriler…

Karın yağlanması vücuttaki diğer yağlanmalara benzemez; daha tehlikelidir. Bel çevresinin kadınlarda 88 cm, erkeklerde 102 cm’den fazla olması organ yağlanmasının, tip 2 diyabetin, kardiyovasküler hastalıkların öncüsü olabilir. Peki karın yağlarımızdan nasıl kurtulabiliriz?
 

          1-) Su içmek (su içmek yağ yakımını destekler)

2-) İlave şekeri bırakarak. Hazır paketli ürünlerde mevcut olan ilave şeker direkt bel çevresinde depolanır.

3-) Ödem söktürücü beslenme denenebilir. Karnınız arada bir şişiyorsa nedeni ödem olabilir. Maydanoz, ananas, roka, semizotu gibi su içeriği yüksek besinlere yönelebilirsiniz.

4-) Strese dikkat. Stres ve kilo almak pozitif ilişkilidir.

5-) Karbonhidrat ve yağı aşırı almak bel çevresi yağlanmasını arttırır. Bu durumda karbonhidrat ve yağı azaltarak proteini arttırmalısınız. Dengeleyici beslenmelisiniz. Karbonhidrat kaynağı olarak meyve, sebze ve lif içeren besinleri seçmelisiniz.

6-) Yeterli uyku

7-) Gerektiği kadar yürüyüş yapıp haftada 3-4 kere ağırlık antrenmanı yapmalısınız. 

Doğru bilinen yanlışlar

Piyasada dolaşan ‘’yağ yakıcı ürünler’’e aldanmayın. Öyle bir dünya yok. Paranızı böyle dolandırıcılara kaptırmayın. Yağ yaktıran besin, diyet yoktur; yağ yakımına yardımcı besin, diyet vardır.

Yürüyüşe çıkarken belinize streç film, poşet tarzı şeyler bağlamayın. Saatlerce spor yapmayın, her şey kararında olmalı.

Karın yağlarınızdan kurtulmak için söylediğim şeyleri düzenli ve bir bütün olarak yapmanız halinde pozitif sonuçları göreceksiniz. Mesela ödem atmak için söylenenleri yanlış anlayıp sadece onlarla beslenmeyin ya da bir gün onlarla beslenip ikinci gün salmayın. Sabredip düzenli bir şekilde 7 maddeye de uyun.Karın yağlanması bir günde olmadığı gibi bir günde düzelmez. Aylarca bu 7 maddeye uymanız gerekebilir. Sabredin ve görün.

 
 
 
Bizi Takip Edin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore