Sadece Gerçek logo

Yeşil çayı, hemen içmeye başlamak için 25 neden

Yeşil çayı, hemen içmeye başlamak için 25 neden


* Yeşil çay, sağlığa olan müthiş yararları nedeniyle dünya çapında giderek çok popüler bir içecek durumuna gelmiştir.

*Yeşil çayın sağlığınıza sağlayabieceği faydalar son derece hayret vericidir.

*Ve eğer bugün 3-4 bardak yeşil çay içmiyorsanız, sağlığınız için kesinlikle büyük bir lütuf yapmıyorsunuz demektir.

1-) Yeşil çay ve kanser:

Yeşil çay kanser riskini azaltır. Yeşil çay, C vitamininden 100 misli daha etkili ve E vitamininden 25 misli daha iyidir. Bu durum kansere bağlı olduğuna inanılan hücrelerin korunmasına yardım eder.

2-) Yeşil çay ve kalp hastalıkları:

Yeşil çay, kolesterol seviyesini düşürerek, kalp hastalığına ve felce karşı koruyucu olur. Kalp krizinden sonra bile, hücre ölümlerini önler ve kalp hücrelerinin geri kazanılmasını hızlandırır.

3-) Yeşil çay ve yaşlanmayı geciktirme:

Yeşil çay, serbest radikallere karşı savaşan Polyfenol adlı bir antioksidan içerir. Bunun anlamı, yaşlanmaya karşı savaşmada ve uzun ömürlü olmayı desteklemede yardımcı olur.

4-) Yeşil çay ve kilo verme:

Yeşil çay kilo vermenize yardımcı olur. Yeşil çay yağları yakar ve metabolizma hızına doğal olarak destek sağlar. Bir günde 70 kaloriye kadar yakar. Bunun anlamı 1 yılda 3-4 kg zayıflama demektir.

5-) Yeşil çay ve deriniz:

Yeşil çaydaki antioksidan, kırışma ve cilt yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı cildi korur. Yeşil çay yrıca cilt kanserine karşı savaşa da yardımcı olur.

6-) Yeşil çay ve artrit (mafsal iltihaplanması):

Yeşil çay, romatoid artrit riskine karşı koruma ve azalma sağlar. Yeşil çay, kıkırdak dokuyu tahrip eden enzimi bloke ederek, bu dokuyu koruyarak sağlığınıza faydalı olur.

7-) Yeşil çay ve kemikler:

Bu konudaki en önemli nokta, yeşil çayda bulunan yüksek florid miktarıdır.. Kemiklerinizi kuvvetli tutmaya yardımcı olur. Her gün yeşil çay içerseniz, kemik yoğunluğunun korunmasına yardım eder.

😎 Yeşil çay ve kolesterol:

Yeşil çay, kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Ayrıca kötü kolesterol seviyesini düşürerek, iyi kolesterol ile kötü kolesterol oranını da iyileştirir.

9-) Yeşil çay ve obezite (aşırı şişmanlık):

Yeşil çay, yağ hücrelerindeki glikozun hareketini durdurarak, obeziteyi önler. Sağlıklı bir diyette iseniz, düzenli spor yapın ve Yeşil çay için, obez olma ihtimali kalmaz.

10-) Yeşil çay ve şeker hastalığı:

Yeşil çay, lipit ve glikoz metabolizmasını iyileştirir, kan şekeri seviyesindeki hızlı artışları önler ve metabolizma hızını dengeler.

11-) Yeşil çay ve Alzheimer:

Yeşil çay, hafızanızın desteklenmesine yardımcı olur. Alzheimer için bir tedavi yöntemi olmamasına rağmen, beyinde Alzheimere yol açan azaltılmış asetilkolin işleminin yavaşlamasına yardım eder.

12-) Yeşil çay ve Parkinson:

Yeşil çaydaki antioksidan, beyinde Parkinson hastalığına neden olan hücre hasarının önlenmesine yardım eder. Yeşil çay içen insanlar Parkinson’un gelişmesinden daha az etkilenir.

13-) Yeşil çay ve karaciğer:

Yeşil çay, karaciğer problemi olan insanlarda organ nakli başarısızlığının önlenmesine yardım eder. Araştırmalar, yeşil çayın yağlı karaciğerdeki zararlı serbest radikalleri yok ettiğini göstermiştir.

14-) Yeşil çay ve yüksek kan basıncı:

Yeşil çay, yüksek kan basıncının önlenmesine yardım eder. Yeşil çayın içilmesi, yüksek kan basıcına yol açan angiotensin enzimini kontrol altında tutarak, kan basıncının düşük tutulmasına yardımcı olur.

15-) Yeşil çay ve gıda zehirlenmesi:

Yeşil çayda bulunan catechin (kateşin), gıda zehirlenmesine neden olan bakterileri öldürebilir ve bu bakterilerin ürettiği toksinleri yok eder.

16-) Yeşil çay ve kan şekeri:

Kan şekeri yaşın ilerlemesi ile artmaya eğilimlidir, ancak Yeşil çayda bulunan polyphenil ve polysakkaritler kan şekeri seviyesini düşürmeye yardım eder.

17-) Yeşil çay ve bağışıklık:

Yeşil çayda bulunan polyphenol ve flavonoidler, enfeksiyonlara karşı savaşıp sağlığınızı güçlendirerek, bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.

18-) Yeşil çay ve soğuk salgınlığı/grip:

Yeşil çay, soğuk almanızı ve grip olmanızı önler. Yeşil çaydaki C vitamini, grip ve genel soğuk algınlığı tedavisine yardımcı olur.

19-) Yeşil çay ve astım:

Yeşil çayda bulunan Theophylline (Merkezi sinir sistemi üzerinde uyarıcı etkisi bulunan doğal bir ksantin türevi), astımın şiddetini azaltır ve bronş kanallarını destekleyen kasları gevşetir.

20-) Yeşil çay ve kulak enfeksiyonu:

Yeşil çay, kulak enfeksiyonu problemine yardımcı olur. Kulağı doğal şekilde temizlemek için, yeşil çaya bir pamuk stiği daldırın ve enfekte olmuş kulağı temizleyin.

21-) Yeşil çay ve Herpes hastalığı:

Yeşil çay, Herpes hastalığının lokal interferon tedavisinin etkinliğini arttırır. Önce Yeşil çay kompresi uygulanır ve sonra interferon tedavisinden önce cildin kurumasını sağlayın.

22-) Yeşil çay ve diş çürümesi:

Yeşil çay, diş hastalıklarına yol açan bakteri ve virüsleri yok eder. Ayrıca ağız kokusuna neden olan bakterilerin gelişmesini de yaavaaşlaatır.

23-) Yeşil çay ve stres:

Yeşil çayda bulunan bir amino asit olan L-theamine, stresin ve endişenin/kaygının hafiflemesine yardımcı olur.

24-) Yeşil çay ve alerji:

Yeşil çayda bulunan antioksidan bir madde olan EGCG (epigallocatechin gallate) alerjileri hafifletir. Eğer alerjiniz varsa, gerçekten yeşil çay içmelisiniz.

25-) Yeşil çay ve HIV virüsü:

Japonya’daki bilim adamları, yeşil çayda bulunan EGCG maddesinin HIV virüsünün sağlıklı bağışıklık hücrelerine yapışmasını durdurabildiğini bulmuşlardır. Bunun anlamı, yeşil çay HIV virüsünün yayılmasını durdurmabilmektedir.

Etiketler:

Paylaş:

Bizi Takip Edin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore