Sadece Gerçek logo

Borca dayalı para sistemi ve Kısmi rezerv sistemi nedir? Nasıl borçlandırılıyoruz?

Borca dayalı para sistemi ve Kısmi rezerv sistemi nedir. Nasıl borçlandırılıyoruz

BDPS/KRS’yi bilmeyen milletim Türkiye’nin ekonomisi büyüdü diye sevinir. BDPS/KRS’yi bilmeden önce bende sevinirdim ama şuna akıl erdiremezdim ! Bu kadar büyüyoruz da bunun etkisi neden halka yansımıyor?

Ama anladım ki bu faiz bazlı sistemde ekonomi büyümesi demek işlem hacminin büyümesi demek. Yani bankaların karşılığı olmadığı halde daha çok kredi vermesi ! Piyasa da 60 Milyar TL kağıt para varken havadan para oluşturarak 904 Milyar TL borçlu hale getirilmiş bir memleketteyiz. Ne yazık ki!



İşin iç yüzünü bilmeyen bazı gazeteler de bununla övünür.Aslında onlar da zamanın da benim aldandığım gibi aldanıyor. BDPS/KRS’yi öğrenin. Şu videoları izleyin daha iyi anlayacaksınız:

KRS (Kısmi rezerv sistemi)

BDPS(Borca dayalı para sistemi)

 

 

Para nasıl üretiliyor ?

Ak Parti sayesinde nasıl borçlandırılıyoruz ?

 

Büyüyen ekonomi Dünya Bankasından 7 Haziran 2013’te kredi alıyor:
Belge için tıklayın

Ayrıca alınan diğer kredileri, yani borçları buradan sizde takip edebilirsiniz 
http://www.hazine.gov.tr/

Ekonomi gerçekleri için Yiğit Bulut’u Değil Ufuk Hattı‘ nı izleyin Prof. Dr. B. Gültekin Çetiner ve Prof. Dr. Mete Gündoğan hocaları takip edin.

Tavsiye site: http://ufukhatti.com/

Tavsiye site: http://metegundogan.com/

Tavsiye site: http://drcetiner.org/

Tavsiye kitap: Kitap adı ve resmi, tıklayın

Bu kadar anlattınız peki çözüm ne derseniz. Zaten uygulanmakta olan havuz sisteminin yanısıra para basma yetkisinin tamamen devletin elinde olmasının gerektiğini söyleriz. Merkez Bankası’nın tamamen millileştirilmesi gerektiğini söyleriz. Ayrıca üreten bir Türkiye olması gerektiğini ve devlet kurumlarının gelirlerinin tek elde toplanmasını, yani havuz sisteminin uygulanmasını öneriyoruz Tabiki bir de en önemlisi olan; ALLAH’ın (Celle Celalühû) Bakara Suresinde yasakladığı faiz’in kaldırılması gerektiğini söyleriz.

” Ufuk Hattı ” programı TV5’te. Takipte kalın.

 

Bizi Takip Edin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore