Sadece Gerçek logo

Kola hakkındaki iddialar

Kolada alkol var mı?


Öncelikle kolanın zararları hep tartışıldı ve bu iddialar doğru olsa bile ispatsız olarak öne sürüldü. Bunlardan bazılarına göz atalım;

*  ‘‘ Kola’da fare kanı var. ” iddiası. Peki bu iddia doğru mu ?

Doğruluğunu bilemem. Ama şu bir gerçek ki fareler meyan kökünü çok sever ve meyan kökü tarlalarında bolca fare vardır. Ayrıca meyan kökünü elle toplamak ve ayırmak zahmetli bir iştir ve vakit kaybıdır. Bir yerde okuduğuma göre meyan köklerini kepçelerle toplu bir şekilde toplanıp, kepçelerden büyük boyuttaki eleme, öğütme ve rendeleme işleminden geçildiğini yazıyordu. Takdir edersiniz ki kepçeyle alınan meyan köklerinin arasında fare olma olasılığı bir hayli fazladır. Ayrıca bu devasa boyutta ki öğütücülerin farelerin kanı bir tarafa kemiklerini bile öğütmesi söz konusuyken, sadece fare kanından bahsetmek yeterli değildir. Ama bu bir iddiadır ! İspatlanmış bir mevzu değildir. Ama güçlü ve mantıklı bir iddiadır.

* ” Kola’da alkol var ” iddiası.


Aslında bu iddia olmaktan çıktı ! Çünkü bakanlık yaptığı testte kolada alkol olduğunu kanıtladı. (1) Buradaki alkol miktarı sarhoş edici boyutta olmasada, alkolün hükmü dinimizce bellidir.Çoğu sarhoşluk veren şeylerin azı da haramdır. Şimdi kalkıp ” fetvamı veriyorsun ” diye bir çıkış yapmayın. Ben olanı söylüyorum. Gerisi size kalmış ! 

İşte Coca Cola’dan alınan numuneden alkol çıktığının belgesi

Coca Cola'da alkol var


* ‘ Kola adlı içecek kısırlık yapıyormuş ” iddiası…

Şimdi işin aslına bakacak olursak, kola adlı içecek, önceleri eczanelerde ilaç yani doğum kontrolü için satılıyordu.Ancak iddialara göre içeriğindeki bazı maddeler değiştirilip içecek haline getirildi. Ama benim şahsi fikrimi sorarsanız. Yahudi güdümünde üretilen ve İsrail gibi bir siyonist devlete her yıl düzenli destek veren bir şirket. Siyonistlerinde hedefledikleri dünyadaki nüfusu azaltma fırsatını kola üzerinden geri çevirmezler. Ancak şu varki geliştirdikleri bazı kimyasallarla kısırlık etkisini hemen değilde uzun vadede göstermesini sağlayabilirler. Mesela 10 yaşından beri kola içen bir çocukta evlendiği zaman kısırlık meydana çıkması gibi.

Bunun örnekleri birçok ülkede oldu, kısırlaştıran aşılar, GDO’lu ürünler gibi… (detaylar için bknz. http://shar.es/NE9nq )

* ” Kola adlı içecekte böcek var ” iddiası…

Bu iddiada kanıtlandı. Evet kola adlı içecekte Cochineal böceğinin dişilerinden veya yumurtalarından çıkartılan bir boya pigmenti var.Adı da ” Karmin ” Bu madde, şu anda dünyada dev bir piyasa halini almış. En büyük alıcısı da gazlı içecek üreticileri, gıda firmaları ve kozmetikçiler. (2) Böcek yiyen birini görseniz iğrenirsiniz değil mi ? Siz böceğin kanını içiyorsunuz ! 




* Bir kutu kolada ortalama kaç küp şeker var dersiniz ?

Bu sorunun cevabını uzmana bırakalım; Prof. Dr. Osman Müftüoğlu 220 ml’lik bir kutu kolada tam olarak 15 tane küp şeker olduğunu söylüyor. (3)

Akıllara zarar bir sayı değil mi ? Birde bunu büyük 2.5 litrelik şişeler olarak düşünelim. Onlardaki şeker miktarı ürkütücü boyutlarda. Peki bu şeker bu kadar tehlikeli olmasına rağmen neden bu derece fazla kullanılıyor ? Orasını da varın siz düşünün…


Dipnotlar

1- http://www.gidahareketi.org
2- http://www.milliyet.com.tr 16/07/2013
3- http://www.gidaraporu.com

Etiketler:

Paylaş:

Bizi Takip Edin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore