Sadece Gerçek logo

Hitler’in dev yapıları ve savaş üsleri

Hitler'in dev yapıları ve savaş üsleri

Süper Tanklar (1935)

Hitler 1. Dünya Savaşı’nın öcünü alacağını söyleyerek iktidara geldi. Barış anlaşmaları Almanya’nın tank yapmasını önlüyordu. Bu yüzden Hitler çalışmaların gizlice yapılmasını emretti. İlk Nazi tankı “Panzer 1” 1935 yılında yapıldı. Tankın hızı 39 kilometreydi, boyu 180 cm ve tek silahı makineli tüfekti.


Alman mühendisler 4 yılda panzerleri geliştirdiler. “Panzer 2″ye top eklendi, “Panzer 3″ün topu biraz daha büyüktü,”Panzer 4″le top biraz daha büyütülüp geliştirildi. Sonuç olarak Panzer 1’de 5 ton olan ağırlık, Panzer 4’te 20 tona ulaştı. Naziler Rusya’ya saldırdığında daha güçlü bir tankla karşılaştı: “T-34”. Bu tanklar Panzerlerden daha büyük ve daha iyi atış yapıyordu. Naziler, T-34’lere karşı “Tiger”tanklarının üretimine başladı. Tiger dünyanın en büyük topuna sahipti, çünkü tanka Flag-88 adında bir uçak savar topu monte edilmişti. Hitler’in Tiger’ları güçlü olmasına karşın Rus T-34’ler bitmiyordu.

Hitler’in en büyük takıntısının sonucu olarak, “Maus”ların yapımına başlandı. Maus’lar 140 ton ağırlıktaydı ve 30 metrede 1 litre mazot yakıyordu. Hiçbir zaman seri üretime geçilemedi.


Denizaltı Üssü (1941)

Hitler, Fransa’yı işgal ettikten sonra Norveç de dâhil bütün kıyı şeridinin kontrolünü ele geçirmişlerdi. Bugünkü denizaltılar nükleer enerji kullandıkları için aylarca su altında kalabiliyor, fakat Alman U-bot’ları yani denizaltıları kısıtlı imkânlara sahipti ve sürekli ikmal yapmak zorundaydı.

Denizlerdeki hakimiyetin bir diğer önemli sebebi de İngiltere’ye gidebilecek erzak ve ham madde ihtiyacını kesmekti. İlk kazma 1941’in Şubat ayında vuruldu ve inşaat başladı, dev yapı Nazilerin Fransa’da döktüğü betonun 4/1’ini yutacak, bugünün parasıyla 2.6 milyar dolara mal olacak ve 20 hektarlık bir alanı kapsayacaktı. İnşaat 10 ay gibi kısa süre de bitirildi. Denizaltı üssünün tavanı bazı noktalarda 3.5 metre bazı noktalarda ise 7 metreye çıkıyordu.


Atlantik duvarı (1942)

Amerika’nın İngiltere yanında savaşa girmesi, bütün dengeleri değiştirdi ve Adolf Hitler meşhur kırkıncı talimatını verdi. Bu talimatta Hitler, 5000 kilometre uzunluğunda bir savunma duvarı istiyordu. Hitler, duvarın 7 ayda bitirilmesini emretti ama bu sürede duvarın ancak %30’u bitirilebildi. Duvarın yavaş ilerlemesinin nedenleri arasında, azalan ham madde ve insan kaynağı, duvar için ayrılan ham maddenin bir kısmının doğu cephesine gönderilmesi gibi nedenler vardı. Atlantik duvarında 40 milyon ton beton döküldü. Atlantik duvarının inşası 3 yıl sürdü ancak İngiliz ve Amerikan kuvvetleri karşısında 2 saatte düştü.


Uçak Mağaraları (1943) 

ME-262 için yapılan bu uçak mağaraları, Nazi Almanya’sının ileri mühendislik örneklerinden biridir. 2. Dünya Savaşı’nda Nazilerin, Rusya saldırısı başarısız olunca savunmaya geçmek zorunda kaldılar. Amerikan ve İngiliz hava üstleri Alman endüstrisine ağır tahribatlar vermeye başlayınca Naziler çılgın bir projeye için düğmeye bastı: Uçak Mağaraları.1943’de yapımına başlanan üs 1945’de bitirilmiş, 500 adet ME-262 jet uçağı üretilmiştir. Uçak Mağaraları’nın temel amacı dağın altında ilk jet uçağını yapmaktı, fakat Alman demir yollarının müttefiklerce yok edilmesinden dolayı dağların üstü de uçak pisti olarak kullanılmıştır.


Berlin Kalesi (1944)

Naziler son savunmasını Berlin de yapacaktı. Hitler, Berlin’i 1000 yıl sürecek Reich imparatorluğunun kalesi olarak görüyordu. Düşman saldırılarına karşı şehri aşılamaz 5 katmanla çevrelediler. İlk katman Seelow Tepeleri’nde bulunan 59 kilometrelik mayın tuzaklarıydı. Şehrin dışında buluna Oder Nehri ile dış savunma hattı kurma, şehrin hava alanını bir kaleye çevirip iç savunma hattı oluşturma, 3 dev uçak savar kulesi ve son olarak Berlin’in merkezinde bulunan hisarın etrafını kanallarla çevirmek şeklindeydi plan. Çünkü Hitler’in sığınağı burada bulunuyordu. Uçak savar kulelerinin duvar kalınlığı 2 metre tavan kalınlığı ise 4 metredir. Aşılamaz denilen Berlin kalesi Hitler’in intiharından 7 saat sonra düştü. (1) 

Ancak Hitler’in intihar etmediğini Arjantin’e kaçtığını ve orada 17 yıl daha yaşadığının dillendirildiği iddiası ve bu konu hakkında gerçekten ikna edici detaylarda bulunmaktadır. (2)




Kaynaklar

1-) Büyük tarih dergisi ( http://line.do )
2-) Akademi e-dergi ( http://gercekadolfhitler.blogspot.com.tr/ )

Etiketler:

Paylaş:

Bizi Takip Edin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore