Sadece Gerçek logo

LSD-25 nedir ? Bir tür uyuşturucu mudur?

LSD-25 nedir ? Bir tür uyuşturucu mudur?


LSD (Lyserg Saure Diethylamide) ilk defa 1938’de sentetik olarak elde edilmiş, sonra çavdar mahmuzu taneciklerinden doğal olarak bulunmuştur. LSD’nin sinir sistemince emilmesi hızlıdır ve kişi sırasıyla, üç değişik etki duyar. Bu etkiler:


1-) Kalp atışının hızlanması, atardamar basıncının yükselmesi, sindirim bozuklukları

2-) Algılama etkileri: görsel ve işitsel belirtliler

3-) Ruhsal etkiler: Zaman kavramının bozulması, düşünce akışında bozukluklar, uyanıkken düş görme hali, kişillik kaybı duygusu. Şiddetli değişmmeler, kendilerine ya da başkalarına saldırganlık hali… (1)

LSD-25 nedir ? Bir tür uyuşturucu mudur ?
Sağ tarafta LSD’nin hap çeşitlerini görmekteyken, sol tarafta sıvı haldeki örneklerini görmekteyiz



LSD-25 nedir ? Bir tür uyuşturucu mudur ?
Abd-Orlando’da paketlenmiş halde bulunan LSD çeşitleri

Sovyetler Birliği’nin 1951 yılında, zihin kontrol çalışmalarında kullanmak üzere Sandoz firmasından yaklaşık 50 milyon doz LSD-25 satın aldığı öğrenilmiştir. ” Usaintic raporu -1951 ” (2) LSD adlı uyuşturucu madde zihin kontrol deneylerinde ve hatta bazı önemli insanların sorgusunda bile kullanılarak sakladıkları gizli bilgileri öğrenme adına yasal olmasa da, zamanında hem Sovyet Rusya’nın istihbaratı KGB, hem de Amerika’nın istihbaratı CIA tarafından çokça uygulanmıştır. Bu maddeyi alan ve elektromanyetik dalgalarla zihin kontrolüne maruz kalan insanları, intihar bile ettirebilirsiniz.

1940’ların sonu ile 1950’lerin başlarında Sovyetler Birliği, Çin ve diğer Komünist blok oluşturan ülkelerden gelen tehditler dikkat çekmiştir. Bu güçler tarafından kimyasal ve biyolojik madde kullanımı ABD’yi kaygılandırıyordu. Düşman güçler tarafından bu maddelerin kullanıldığı inancı ve bu doğrultuda gelen istihbaratlar sonucunda, biyolojik ve kimyasal maddelerin araştırılması amaçlı bir savunma programının oluşturulmasına karar verilmiştir. 22 Ekim 1953’te, ” Artıchoke konferansı ” CIA çalışmaları için düzenlenmiş ve bu konferansta LSD-25 üzerinde durulmuştur. (3)

LSD Etkisinde, Saat Saat Aynada Gördüğü Yansımasının Resmini Yapan Kız
whatafinethrowaway isimli Reddit kullanıcısı arkadaşı ile ilginç bir deney yapmış. Halüsinatif özellikleri ile bilinen LSD uyuşturucusunu kullanan arkadaşı sürekli aynada kendisini nasıl gördüğünü çizmiş ve düşüncelerini paylaşmış..

İşte sırasıyla ve saat saat çizimleri…

Son çiziminde uyuşturucunun etkisinin yavaş yavaş geçtiği görülüyor.(4) İşte eşref-i mahluk olarak yaratılan, yani yaratılanların en şereflisi olan insanı, uyuşturucunun düşürdüğü durumlar. Dilerseniz birde LSD’nin hayvanlar üzerindeki etkisine bakalım ve LSD nasıl birşeymiş, daha iyi farkına varalım.

Sonuç olarak şunu belirtmeliyiz ki, bu paylaşımdaki amacımız, bu uyuşturucu maddesini özendirmek amaçlı değil, tam tersine bu çok tehlikeli ve insanı rezil durumlara düşüren LSD’den uzak durulması konusunda uyarı amacıyla hazırlanmıştır.

Dipnotlar
_____________________________________________

1- Ömer Özkaya, Zihin Kontrol, Pegasus Yayınları, 6.baskı Syf: 209
2- a.g.e syf: 169
3- a.g.e syf: 169
4- http://onedio.com

Etiketler:

Paylaş:

Bizi Takip Edin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore