Sadece Gerçek logo

Kurtlar Vadisi tersten ezan meselesi

Kurtlar Vadisi tersten ezan meselesi

Kurtlar vadisi ve tersten ezan meselesi, Vadi izleyicilerinin genelinin aşinalığını kazanmış bir konudur. Kimisi ezanın tersten okutuluşuna olumsuz tepki verdi, kimisi ise bilinçaltımıza ezanı işliyorlar bunun neyi kötü tarzında tepkiler verdi.

Kurtlar Vadisi’ndeki tersten ezan meselesi tam olarak nedir?

Kurtlar Vadisi Pusu yayınlanmadan önce, Kurtlar Vadisi adıyla bir efsaneye dönüşen bu dizide, dizinin son bölümlerine doğru, Mehmet Karahanlı’yı öldüren Tapınakçılar tarafından Polat Alemdar kaçırılır ve mabette ona Suriye’de Lübnan Başbakanı’nı öldürme görevini verirler. Polat istemese de onu bayıltırlar ve Polat gözünü açtığında, kendisini Suriye’de bir otel odasında bulur. O Suriye bölümlerinde çalan meşhur Arapça bir fon olarak bildiğimiz bir Vadi müziği bulunur. Kimi platformlarda bu müziğin adı Kurtlar Vadisi Naze müziği olarak da geçer.

Bu müzik insanın kulağına güzel gelse de anlaşılamayan Arapça sözcükler içermekteydi. Kurtlar Vadisi Pusu’da da bu müzik sıkça çalınmaya başlayınca, birçok insan bu müziği merak etti ve bazıları bu müziği tersten oynatmaya karar verdi. Çıkan sonuç ise korkunçtu. Çünkü o Arapça bildiğimiz müziği tersten oynatınca Ezan’ı-Muhammedi’nin içerisine saklandığı ileri karşılaşıldı.

İşte aşağıda 264. bölümün fragmanı olan bir video. Önce videonun normali, sonrasında ise tersten oynatılmış versiyonu var. Videoyu iyi izleyin ve sesleri iyi dinleyin.

Yine Kurtlar Vadisi Pusu’da subliminal mesajla ilgili bilgiyi de kendileri veriyorlar. Bu ezan meselesi neden bu kadar önemli diyorsanız, bu videoyu da izleyip iyice tahlil etmeniz gereklidir.

Tüm bunların yanında birçok insan tarafından bilinmeyen bir tehlike daha vardır. Ezanı o müziğe yerleştirenlerin niyeti iyi olsa bile, yapılan iş gayet çirkindir. Ezan, kutsaldır. Ezan okunduğunda müziği kısma hassasiyetine sahip olan Müslümanların, müziğin içinde Ezan olmasını iyi bir şekilde karşılaması doğru değildir. Nitekim Vadi izleyicilerinin birçoğu bu hareket sebebiyle Vadi’ye tepki göstermişlerdir. Ancak, içeriğinde Ezan bulunan bu müzik 14. sezonun ilk bölümü olan 264. bölümde de yayınlanmaya devam etmiştir.

Ezan okunduğunda yalnız başınıza evinizde Kur’an okunuyorsanız bile, Ezan okunduğunda Kur’an okumayı Ezan bitene kadar durdurun ve Ezan’ı dinleyin diye hadis-i şerif bile varken, Ezan’ı böyle ucuz şeylere alet etmek çirkindir.

Öte yandan diğer büyük ve birçokları tarafından bilinmeyen bir diğer tehlike ise; Kur’an ayetlerinin tersten yazılması, Ezan’ın tersten okunması gibi hareketler, Hristiyan ve Yahudi cinlerle iş tutan büyücülerin sıklıkla yaptığı bir harekettir. Bu Hristiyan ve Yahudi cinler, bir insana yardım etmek için İslam’ın kutsiyet atfettiği şeylere hakaret edilmesini ister, Kur’an ayetlerinin tersten, ölü bir insan ya da hayvanın kemiğine yazılması gibi iğrenç bir hareket, Ezan’ın tersten okunması gibi bir hareket onların istediği hareketlerden sadece bazılarıdır.

Diğerlerini burada yazmak, konunun bütünlüğünü bozacağı gibi insanları da iğrendirmesi sebebiyle burada kesiyorum. Lakin bu yazı çok önceden yazılması gerekiyordu, dizi biteli yıllar oldu neredeyse. Ne yapalım nasip bugüne imiş.

Bizi Takip Edin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore