Sadece Gerçek logo

The Economist kapak analizi, 2024’e doğru dünya

The economist kapak analizi. 2024'e doğru dünya

Bu kapağı çok yorumlayanlara denk geldim. Herkes kendince bazı yorumlarda bulundu. Ama biz daha ayakları yere basan, daha gerçekçi yorumlarda bulunacağız. Mustafa Kurnaz beyin yorumlamasına katılmadığım birçok nokta var. Kapağın merkezinde seçim sandığı yer almasının bir mantığı var. Çünkü 2024 yılında aralarında ABD, Rusya, Tayvan, Endonezya, Hindistan, Venezuela, Meksika, Pakistan ve İngiltere‘nin de bulunduğu 40 ülkede seçimler yapılacak. Bu seçimlerin sonucu, dünyanın önümüzdeki dönemine de etki edecektir.

Her birisinin kendi başına jeopolitik açısından önemli olduğu bu seçimlerin aynı yıl içinde gerçekleşecek olması küresel dengeleri etkileyebilecek sinerji yaratabilir. Zira bu 40 ülke dünya nüfusunun %41’ini ve GSYİH’nın %42’sini oluşturuyor. Üstelik örneğin ABD’deki seçimin sonuçları Ukrayna sahasını ve Rusya ile ilişkileri etkilemeye aday. Ya da Tayvan’daki seçim Çin’in birleşme politikasının askeri olup olmayacağını belirleyebilir.

Hindistan’daki seçimin sonuçları Çin-Rusya ile olan ilişkilere ve ABD ile olan duruma etki edebilecek nitelikte. Bunlar dışında Latin Amerika’da, örneğin Venezuela ve Meksika’da yapılacak seçimler ABD’nin bölge politikalarına doğrudan sirayet edecektir.

Pakistan, Güney Sudan, Avuturya, Belçika, İngiltere seçim yapılacak diğer önemli ülkeler arasında yer alıyor. Endonezya’daki seçimler de ABD açısından hayli önemli. Çünkü buradaki adaylardan Prabowo Subianto, ABD tarafından insan hakları ihlalleri iddiasıyla suçlanıyor.

Subianto ayrıca Haziran ayında Ukrayna konusunda fikirlerini beyan ederken Rus güçlerinin işgal ettikleri yerlerde kalmalarını sağlayacak bir ateşkes/barış planı önerisi sunmuştu. Bu bakımdan kendisinin seçimi kazanması ABD cephesinde yeni bir kayıp anlamına gelecektir.
Rusya da yine 2024 yılında başkanlık seçimlerine sahne olacak kritik ülkelerden. Burada başkanlık seçimlerine yönelik daha önce Batı tarafından da destek gören eylemlerin sahne bulması sürpriz olmayacaktır. Hızlı değişimlerin arefesindeyiz. Bir kıvılcım bozkırı tutuşturur. Bu seçimlerden bazıları da bir kıvılcımın ateşlenmesine yol açabilecek nitelikte. Bu bakımdan 2024 ve sonrası için yapılacak yatırım ve planlamalarda bu seçimlerin akılda tutulmasında fayda olacaktır.

The Economist 2024 kapağı ve Kod: 8, 88 veya 888

Bazı sayıların simgeledikleri bazı mesajlar vardır. Bu sayılardan bazıları; 8 – 9 – 11 – 13 – 22 – 33 – 44 – 88 – 116 – 322 – 888 – 911 vs. diye liste uzar gider. Ama kapaktaki kod 2024’e uygun olarak; 8, 88 olarak görülmektedir. Burada 8’in anlamına değinmeden önce 13 ve 22 sayılarına değineceğim. Kapakta kırmızı ile çizdiğim iki adet 8 sayısı var. Birisi kum saati ve diğer ise dünyada gösterilen iki kıtadır. Bu kıtalardan birisi Güney Amerika, diğeri ise Avustralya’dır.

 

The Economist 2024 kapak - 8 sayısı
The Economist 2024 kapak – kod 8

 

✅ 13 sayısı ölümü ve doğumu sembolize eder. Bu sayı imtihanı, acıyı ve ölümü de yeniden doğuşu simgeler. Daha yüksek bir varoluş seviyesinde bir geçit.

✅ 22 sayısı ise en yüksek hayalleri somut gerçeklere dönüştürme yeteneğine de sahiptir. Bu, her türlü engelin üstesinden gelebileceğiniz ve başarısızlıkla kolayca geri çevrilemeyeceğiniz anlamına gelir.

123 ♾ 321

 

13/22’nin gizemi çoktur ama temel bilgisini verdim. Sayıların sırrı 8’dedir.

1X8+1= 9
12X8+2= 98
123X8+3= 987
1234X8+4= 9876
12345X8+5= 98765
123456X8+6= 987654
1234567X8+7= 9876543

Görebiliyor musunuz?

88 sayısı ise yeniden doğuşu simgeler. Arınma, yenilenme, değişim, dönüşüm, adeta yeniden doğuş dönemi. Kod: 8 veya 88 veya 888. Bizleri Twitter’dan takip edenler için eski dünyaya veda etmemiz gerektiğinin mesajını veren İskoçya temalı bir videoyu paylaşmıştık. O videoyu detaylı olarak izlemenizi tavsiye ederim.

 

 

Kapaktaki renkler hakkında..

Ayrıca 8 simgeleri bununla da kalmaz. Kapakta Mavi ve Kırmızı renkleri kullanılır. Mavi ve Kırmızı ana renklerdir. İkisinin karışıp birleştiğinde elde edilecek renk ise Mavi + Kırmızı = Mor‘dur. Yani İngilizce’de Purple‘dır.

Purple’ın Gematria değeri ise 88‘dir. Bu ve buna benzer Purple gönderilerini aylar öncesinden Twitter hesabımızda atmıştık.

Etti mi size bir 8 mesajı daha. Ayrıca renkler arasında Mavi ve Kırmızı’nın yanında bir de Siyah ve Beyaz rengi kullanılır. Siyah + Beyaz karışımı ise bizlere Gri rengi vermektedir. Gri renklerde de hatayı en aza indiren ve siyah beyaz ayrımını en iyi gösteren Gri renk tonu ise Orta Gri’dir. Her rengin HEX kodu olur. Bu kodlara göre standartlanır ve yerleştirilirler. [1]

Görüldüğü gibi Orta grinin HEX kodu ise #808080 yani sıfırları bir kenara koyarsanız;  8 + 8 + 8 yani kod 888. Sizlere 8 sayısının yeni ve büyük değişikliklere gebe olan bir mesaj olduğunu zaten yazdım. Ama bilginiz olsun bu değişiklerin çoğu hoşumuza gitmeyecek şeyler. Ve bir detay daha vereyim. Kapakta bulunan Trump’ın Gematria değeri de 88‘dir.

Yine 2024 yılının rakamlarını topladığımızda elde edeceğimiz sayı 8’dir.

2+0+2+4 = 8

Ve diğerleri ise şöyle;

2022= 666
2023 = 777
2025 = 999

Yani dünya 666’dan 999’a bir sürece ilerliyor…

Yine Mavi ve Kırmızı renkleri bombalarda da çok sıklanan renklerdir. Bu renklerden birisi ve kablolar da bomba düzeneğini yansıtıyor ve dünyanın geri sayıma giderken, bomba etkisinde yeni gelişmelere gebe olduğunun işareti de olabilir bu renkler.

8 sayısının gizlendiği 2024 Economist kapağındaki diğer şifreler

Sizlere POSEIDON uyarısını sosyal medya sayfalarımızdan Twitter ve İnstagram sayfamızdan defalarca vermiştik POSEIDON deprem ve denizler tanrısının ismi olan mitolojik bir tanrı ismidir. POSEIDON dediğimizde iki anlam çıkar. Ya deprem uyarısı ya da nükleer tehlikelerdir. Kapakta da açıkça POSEIDON mesajları füze başlıkları olarak görülmektedir. Kıtalararası balistik füzeler kapakta açıkça görülmektedir.

Ayrıca kum saatinin bir yanında Zelensky, diğer yanında ise Putin görülmekte. Onların üstünde de Trump ve kim olduğu belli olmayan bir kadın silüeti var. Trump’ın yanında zeytin dalı taşıyan ve barışı simgeleyen güvercin sembolü varken, kadın silüetinin yanında savaşı simgeleyen roket sembolü bulunmakta. Kadın silüeti belli değil ancak Biden sonrası demokratların en güçlü adayı görülen Kamala Harris olduğunu düşünenler çoğunlukta. 2025 sonrasında kadın liderlerin sayısında açıkçası artış bekliyorum. Ama bunun iyi bir fikir olmadığını da iyi biliyorum.

 

Claudia Sheinbaum
Claudia Sheinbaum #EsClaudia 

 

Ancak o kadın silüeti ile ilgili bir iddia daha var ve dünya ABD’den ibaret değil. Ve ben de dergide Kamala Harris yerine bu kişiye işaret edildiğini düşünüyorum. Ben o kadının Claudia Sheinbaum olduğunu düşünüyorum. Bakarsanız silüette zaten dergideki ile benzerlik içermekte. The Economist’in Great Reset’i iklim aktivistlerini desteklediğini biliyoruz. Meksika’da bulunan bu yeni nesil politikacı da iklim ve yeşil düzen destekçilerinden.

Claudia Sheinbaum kimdir?

Claudia Sheinbaum Pardo (d. 24 Haziran 1962) Meksikalı bir siyasetçi, bilim insanı ve akademisyendir. Sheinbaum, 2018’den 2023’e kadar eyalet valisine eşdeğer bir pozisyon olan Mexico City Hükümet Başkanı olarak görev yaptı. Solcu Juntos Haremos Historia koalisyonunun adayı olarak seçilen Sheinbaum, bu göreve seçilen hem ilk kadın hem de ilk Yahudi oldu. Sheinbaum 2024 Meksika genel seçimlerinde Meksika Devlet Başkanı adayıdır.

Claudia Sheinbaum Economist kapağındaki gizemli kadın
Claudia Sheinbaum Economist kapağındaki gizemli kadın

Sheinbaum, 2000-2006 yılları arasında geleceğin Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador’un Hükümet Başkanı olduğu dönemde Çevre Bakanı olarak görev yapmıştır. Sheinbaum 2015’ten 2017’ye kadar Tlalpan ilçesinin Delegasyon Şefi olarak görev yaptı ve 2018 seçimlerinde Federal Bölgeyi yönetmek üzere seçildi. Sheinbaum 2018 seçimlerinde Hükümet Başkanı seçildi ve burada suçun önlenmesi ve imar yasalarının uygulanmasını vurgulayan bir kampanya yürüttü [2]

Mesleği bilim insanı olan Sheinbaum, Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi’nden (UNAM) enerji mühendisliği alanında doktora derecesi almıştır. Bir akademisyen olarak enerji, çevre ve sürdürülebilir kalkınma konularında 100’den fazla makale ve iki kitap yazmıştır. Sheinbaum, 2007 yılında Nobel Barış Ödülü‘nü alan Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli‘ne katkıda bulunmuştur. 2018 yılında BBC’nin 100 Kadını arasında yer almıştır[3]

12 Haziran 2023’te Sheinbaum, 2024 seçimlerinde Morena’nın başkan adaylığına talip olmak üzere belediye başkanlığı görevinden istifa etti. Seçilmesi halinde Sheinbaum Meksika Devlet Başkanı olarak görev yapacak ilk kadın olacaktı. [4][5]

6 Eylül’de Sheinbaum en yakın rakibi olan eski dışişleri bakanı Marcelo Ebrard karşısında partinin adaylığını garantiledi. 2023 yılında yapılan anketler Sheinbaum’un 2024 seçimlerinde favori olduğunu gösterdi. [6]

Nükleer füze başlıkları, SpaceX’in meşhur Raptor’u ve beyinlere bağlı kablolar

Kapakta Putin’in yanında nükleer başlıklar görülmekte. Zelensky tarafında ise SpaceX’in 18 Kasım 2023’te yani yılın 322. gününde ve yılın %88’inde fırlattığı Raptor’un resmi bulunmaktadır. Ve bu uydu 3. dakikanın 22. saniyesinde infilak ederek başarısız oldu. 322 sayısı yine vurgulandı. 322 Kuru Kafa ve Kemikler Tarikatı adlı okült ve satanist örgütün sayı sembolüdür. Ayrıca Baba Bush’da bu tarikatın üyesidir ve Yale Üniversitesi’nde kurulmuş bir örgüttür.

Beyin ve kablolar The Economist

Uyduların artarak devamıyla birlikte insanların izlenmesine giden hazırlık son hız devam etmektedir. Görüldüğü gibi tek göz simgesi yine beyin ve kablolarının arasında görülmektedir. George Orwell’ın 1984 romanında da büyük biraderler bizleri tek göz üzerinden izlemektedirler. Yine Yüzüklerin Efendisi adlı filmde de kötülüğün efendisi Sauron’da kulesinden tek gözüyle diyarı gözetlemekteydi. Deccal’de tek gözlüdür. Bu tarz rivayetler vardır. Ancak bu rivayetlerdeki tek gözün yorumlanması değişmektedir. En doğrusunu Allah bilir.

Dikkat edilirse iki bağlantı kısmında da soru işaretleri bulunmaktadır. Her ne kadar bir anlam çıkaramasam da dikkatimi çekmiştir. Zaten derginin bazı yerlerinde ya bulunması için soru işaretli yerler var. Ya da ihtimallere göre değişebileceği için soru işaretiyle gösterilen kısımlar var. İnsanları kontrol için önce zihin kontrolü şarttır. Zihin kontrolü içinse çipten önce kullanılan yöntem ise ana akım medya dediğimiz yazılı ve görsel basındır. Aşıları nasıl insanlara vurdurmak için türlü yalanlar sergiledilerse, yine aynı görevi yürütmek için hazırlar. Ancak zihin kontrolünün ileri aşamalarında elbette çipli sistem de bulunmaktadır.

ABD seçimleri ve Trump

5 Kasım 2024’te ABD’de başkanlık seçimleriyle birlikte yüksek ihtimalle Donald Trump mesih ve kurtarıcı rolüyle ortaya çıkacak gibi. Ondan öncesinde ABD’nin parası Dolar olmak üzere küresel piyasayı domine eden Sterlin, Euro ve Yuan’da da ciddi likidite krizleri sonrasında büyük bir ekonomik çöküş görülmekte. Bunun da güneş ve ay tutulmalarına denk gelmesi olasıdır.

 

2024'teki bazı güneş ve ay tutulmaları
2024’teki bazı güneş ve ay tutulmaları

 

Tam güneş tutulması ise 8 Nisan 2024’ü göstermektedir. Gariptir ki Bitcoin ödül yarılanması olan Bitcoin Halving’i de Nisan ayında gerçekleşecek. Bitcoin ödül yarılanması, Bitcoin çıkarmanın ve Bitcoin kazanmanın giderek zorlaştığı bir sistemdir diyebiliriz basitçe. Ve zor kazanılan şey daha değerli olur. Açıkçası bu çöküşler gerçekleşirse, dijital paraya geçişin bir bahanesi olacaktır. Ancak Bitcoin kripto paradır, dijital para değildir. Dijital ve kripto para farklıdır.

Bir başka açıdan, Çin perspektifinden The Economist 2024 kapağı

Fu Refah sembolü talih, şans, refah ve zenginlik etrafında döner. Diğer karakterler Lu ve Shu gibi fu da yaşamı yöneten temel güçleri temsil eden Çin sembolleri üçlüsünün bir parçasıdır. Büyük ölçüde Çin Yeni Yılı ile ilişkilendirilir ve refah ve zenginliğin hayata girmesi için bir davettir. Fu sembolü farklı yerlerde iyi şans ve talihin sembolü olarak kullanılır. Çin sanat eserleri ve kaligrafisinde de kullanıldığı görülebilir. İşte bu sembolün The Economist’in 2024 kapağında benzer bir şekilde işlendiğini görmekteyiz.

Çin iyi şans sembolü Fu - The Economist 2024 kapağı

Bir diğer benzerlik ise Economist’in kapağın odağına koyduğu şeklin eski Tv kanallarında süreli yayın yapılan ve süre dolunca sinyalin kesildiği ekrana benzer bir şekilde görünmesidir. Bu şekilde bize elektrik, internet ya da bankacılık sistemlerinde sinyal kesintisi yani kısa süreli de olsa çöküşler olabileceğini ima ediyor da olabilir.

Tv sinyali economist

Ancak iki sembol arasında Çin’in Fu Refah ve iyi şans sembolüne daha benzer olduğu açıkça görülmektedir. Ayrıca Çin yılına henüz girmedik. Çin yılı, Miladi takvimin yeni yılından farklı olarak 10 Şubat 2024 Cumartesi’nden itibaren başlayacak. Yani bu kapağın etkilerini o tarihten sonra daha derinden hissetmeye ve görmeye başlayacağımızı düşünüyorum.

Kapağın alt bölümünde ise Çin devlet başkanı Xi Jinping ve Biden’in resimleri görünmekte. Ancak fark şu ki yüzleri birbirlerine dönük değil, sırtlarını dönmüş durumdalar. Bu da iki devlet arasında gerginliğin devam ettiğini Tayvan ve Pasifik’teki krizin derinleşebileceğini göstermekte.

Elektrikli araçlar ve bazı madenler

Yine görüyoruz ki elektrikli araçların sorun çıkaracağını, araçların yangına sebep olduğu bunu da pilleri sebebiyle olabileceğini görmekteyiz. Şu anda Lityum’dan üretilen elektrikli araç bataryaları ve bu sektörde önder olan Çin’dir. Çin Afganistan coğrafyasında bu madenin fazlalığı sebebiyle Taliban’a da yakın durmuştur. Ancak yangınlar sebebiyle Bor vs diğer madenlerin elektrikli araçların bataryalarında kullanılması söz konusu olabilir. Yine Çin tarafında termometre de aşırı sıcaklık ve yangın işaretlerini görmekteyiz.

Rusya tarafında da rüzgar türbinleri ve onlardan elektrik üretimini görmekteyiz. Güneş ve rüzgar gibi enerji kaynakları Great Reset ve Green Deal yani Yeşil Mutabakat ya da Yeşil Dönüşüm kapsamında yaygınlaşılması istenen enerji kaynaklarıdır. Güneş ve rüzgar gibi enerji kaynaklarının çok yaygın hale gelmesi ile çevrenin nasıl etkileneceğini merak eden araştırmacılar, zeminin güneş panelleri ve gökyüzünün rüzgar türbinleriyle kaplı olması durumunu Sahra Çölü üzerinde simüle etti.

Sahra Çölü yağış simülasyonu

Yaklaşık 79 TW (terawatt) güneş paneli ve 3 TW rüzgar türbini modellendi. Çölün karanlık, düşük albedoya sahip paneller ile kaplanması güneşin sahra çölünün zemininde kalmasına dolayısı ile ışığın kum yüzeyine geldiği gibi yansımamasına sebep olur. Zeminde güneş panellerinin etrafında ısınan hava atmosfere doğru yükselir. Atmosferde serin hava ile karşılaşınca nem miktarı artar ve yağmur yağar.Araştırmacılar, yeterli sayıda güneş paneli ve rüzgar türbini ile tesis etrafında kalan atmosferdeki havanın, rüzgar türbin kanatlarının sürekli havayı değiştirmesi ve güneş panellerinin güneşi daha fazla emmesi ile ısınacağını buldu. Bu koşullarda yağış miktarının artacağı tespit edildi. Yapılan simülasyon çalışmasına göre Sahra Çölü’ndeki yağış miktarı şu anki yağışların iki katına çıkacak.  Böylece çöller daha fazla yağış alabilir ve yemyeşil bir araziye dönüşebilir. Tıpkı hadis-i şeriflerde Arap topraklarının yeşillenmesi misali..

Kapaktan çıkardığımız bazı anekdotlar şimdilik bunlar. Aslında çıkarılacak daha fazla şeylerin de olduğunu düşünüyorum fakat bazı mesajlar iç içe geçmiş durumda ve bunlar zaman geçmedikçe anlaşılacak şeyler değil. Umarım beğenmişsinizdir. Aşağıda 2019 kapağını da yorumladığımız yazıyı da resme tıklayarak okuyabilirsiniz.

 

Kaynakça:

1- ) 19 Kasım 2023 tarihinde 19:52’de erişildi. https://www.webtekno.com/grinin-50-tonunun-arasinda-kalan-orta-gri-nedir-h43756.html

2- ) 19 Kasım 2023 tarihinde 19:52’de erişildi. https://www.voanews.com/a/mexico-city-first-elected-female-mayor-claudia-sheinbaum-takes-office/4688400.html

3- ) 19 Kasım 2023 tarihinde 19:52’de erişildi. https://www.bbc.com/news/world-46225037

4- ) 19 Kasım 2023 tarihinde 19:52’de erişildi. https://www.theguardian.com/world/2023/jun/12/claudia-sheinbaum-mexico-city-mayor-resigns-president-candidate

5- ) 19 Kasım 2023 tarihinde 19:52’de erişildi.  https://www.bbc.com/news/world-latin-america-66737242

6- ) 19 Kasım 2023 tarihinde 19:52’de erişildi.  https://www.economist.com/the-americas/2023/09/05/mexico-will-probably-get-its-first-female-president-next-year

Bizi Takip Edin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore