Sadece Gerçek logo

Mutlu bir evlilik için erkek ve kadında aranması gereken özellikler

Mutlu bir evlilik için erkek ve kadında olmaması gereken özellikler

Mutlu bir evlilik için erkek ve kadında aranması gereken özellikler vardır. Yazı ciddi bir birliktelik içindir, laçka ilişkiler için değil. Hangi kadınlardan ve erkeklerden uzak durmamız gerekiyor? Aslında yazacaklarımız insanların inançlarına, hayat şartlarına ve alışkanlıklarına göre değişen bir ölçüdür. Bu yazıda ise biz dini ve ahlaki boyuttan bakarak maddeleri ele aldık. Farklı yaşam tarzları olanlar için yazı saçma gelse de dini ve ahlaki değerleri öncelik olarak ele alanlar için son derece önemli bir yazıdır. Önce kadınları, sonrasında da erkekleri ele alalım. Peki hangi kadınlardan ve erkeklerden uzak durmamız gerekiyor?

Uzak durulması gereken kadınlar

  • Erkek kankası olan ve bu konuda uyarmanıza rağmen ilişkisini kesmeyip görüşüyorsa.
  • Snapchat’i aktif kullanan, Tiktok vs gibi uygulamalarda aktif hesabı olan.
  • Evlilik hakkında fikri olmayan, evliliğin sorumluluğunu bilmeyen ve almaktan kaçınacak karakterde olan.
  • Kıyafet konusunda rahatça giyinen ve karışılmasına müsaade etmeyen. Evlilik düşünüyorsan Kova burcu bu konularda sıkıntılı olabilir.
  • Uzun bir ilişkiden çıkmış ve henüz yeni ayrılmış olup duyguları karmakarışıksa ve sana eski ilişkilerini uyarmana rağmen anlatmaya devam ediyorsa. Yara bandı olma ihtimalin çok yüksek.
  • Erkek fıtratı gereği baskındır ve baskın olmak zorundadır. Eğer bu konuda seni frenliyor. Haram ve yanlış bir şey olmamasına rağmen seni birçok şeyden alıkoyuyorsa.
  • Evlilikte kadının görev ve sorumluluklarından bihaberse.
  • Hastalık derecesinde şüphesi, kıskanç, iftiraya meyilli ise. Sinirlenince gözü dönüyor, sonrasında pişman oluyor ve bunu çok sık yapıyorsa.
  • Aile, akraba, arkadaşlarıyla arasındaki ilişki sağlıksız ve riyakârsa, herkes kötü bir kendisini haklı görüyorsa.
  • Aşırı kontrolcüyse ve haksız olup sıkıştığında hemen ağlamaya başlayıp duygu sömürüsü rollerine giriyorsa. Ya da intihar tehdidinde bulunuyorsa.
  • Telefonunu senden saklıyorsa ama o senin telefonunun her şeyine bakıyorsa.
  • Çok fazla lükse, gösterişe düşkünse, yaptıklarını görmeyip, çabanı görmeyip, yetersizliklerini her fırsatta tekrarlıyorsa.
  • Özelinizi, sırlarınızı her önüne gelen arkadaşına ve her detayıyla anlatıyorsa.
  • Seni başka erkeklerle kıyaslıyorsa, toplum içinde önemli önemsiz demeden bir konuda sesini yükseltip sana bağırıyor ve tartışma ahlakından yoksunsa.
  • Anti depresan kullanıyor ve bundan kurtulmak için çabalamıyorsa. Alkol ve sigarası varsa.
  • Büyüklerine karşı saygıdan yoksunsa, nerede ne konuşacağını bilmiyorsa ve bu konuda hatasını kabul etmiyorsa. Bu kızlardan uzak dur.
  • Her şeyden önce dinini bilen, yaşayan ve yaşamaya gayreti olan. Birisiyle birlikte ol. Ve yine sorunlarını konuşarak, karşılıklı anlayış içerisinde olan ve erkeğine karşı kibar bir kadınla birlikte ol. Çünkü erkek sert, kaba bir kadına fazla dayanamaz. Sonrasında da hataya düşerek aldatabilir. Bu da hem ahiretini hem de dünyasını berbat eder.

Uzak durulması gereken erkekler

Öncelikle kadınlara şu uyarıyı yapayım. Erkek ve kadın beyni farklı çalışır. Kadınlar aynı anda birden çok duyguyu içinde yaşayabilir. Birden fazla işi de aynı anda yapabilir. Ama erkeklerin genelinde bu yetenek yoktur. Kız ve erkek çocukları incelendiğinde bile kız çocuklarının mimik kullanma yeteneği daha fazla çıkmıştır araştırmalara göre. Neyse biz erkeklere dönelim.

  • Uzak durulması gereken erkeklerin başında özgüvensiz, genel olarak herkese karşı kırılgan erkekler gelir. Ama parantez açayım. Geçmişinde yaşadıkları sebebiyle böyleyse ve düzelmek için yardım almıyor, çabalamıyorsa bu erkekten uzak durun.
  • İlişki ve görüşmek istiyor ama evlilikten kaçıyorsa, evlilikten kaçma sebepleri mantıklı değil de kendi iç alemindeki sorunlardan kaynaklıysa, bu erkekten uzak durun.
  • Sorumluluk bilinci gelişmemişse, evliliğin yükümlülüklerini bilmiyor ve umursamıyorsa, evini geçindirecek potansiyele sahip değilse ve bunun için çaba sarf edecek kafada değilse, bu erkekten uzak durun.
  • Allah kitap bilmiyorsa, alkol, kumar e*rar ve türevleri varsa, (bana kalsa sigarayı bile kabul etmem) beynamaz ise bu erkekten uzak durun. Allah’ı tanımayan, Allah’a verdiği sözleri tutmayan, kuluna da sadık kalmayacaktır.
  • Çabuk sinirlenen, anlayıp dinlemeden ortalığı birbirine katan, orantısız ve haksız şiddeti benimseyip övgü dolu bir şekilde bahseden, kibarlık ve anlayıştan uzak erkeklerden uzak durun.
  • Kıskanmayan, sahiplenmeyen, bu konular yüzünden sizinle münakaşa yaşamayan erkekten uzak durun. Onun derdi sizi korumak değil, sizden faydalanıp sonrasında başka avlara gitmektir. Erkek kıskanır, sahiplenir. (Ancak bazı feminist algısındaki kadınlar kıyafetime karışamazsın, ne yaptığıma karışamazsın gibi ilişkiye aykırı sözler kullanır. Bu kadınları kıskanmak, sahiplenmek de ahmaklıktır. İlişki, ben sen demek değil, biz demektir. Ortak payda da buluşmaktır.)
  • Aldatan, sevdiğinin duygularına önem vermeyen, hovarda bir şekilde yaşayan, gece hayatı olan, sizle birlikteliğine rağmen karşı cinsle görüşüp konuşan, aynı ortamlara giden erkeklerden uzak durun.
  • Namus kavramını yitirmiş erkekten uzak durun. Nikahsız cinsellik isteyen ve bu yüzden kavga eden erkekten uzak durun.
  • Olgunluğunu tamamlayamamış, erkek olamamış, oğlan statüsünde kalmış erkeklerden uzak durun. Bunları ise sorumluluk almaktan çekinmeleri, evlilikten kaçmaları, dengesiz tavırlarından tanıyabilirsiniz.
    Siz hayatına girdikten sonra sosyal medyasına çekidüzen vermiyorsa, kız kankası varsa ve görüşmeye devam ediyorsa uzak durun. Telefonunu sizden saklıyor, şifre koyuyorsa, telefon rehberinde erkek isimli kişilerle gece yarısı saatlerinde uzunca konuştuğu arama kayıtlarında varsa, teyit edin ve uzak durun.
  • Erkek olsun, kadın olsun geçmiş ilişkilerinden sık sık bahsediyorsa, bunları her fırsatta anlatıyorsa uzak durun.

İki tür erkek vardır. Birinden uzak durun

  • İki tür erkek vardır. Sevdiği için maskülen halinden ödün veren erkektir. Bunlar size karşı çok kırılgan olup, dışarıya karşı erkeksiliğini yaşar. Bir de gerçekten fıtratı bozulduğu için erkeksiliği giden erkek vardır. Birincisi size değer verip kırmaktan ödü koptuğu için böyle yapan türdür. Bu kişiye yeterli desteği verince toparlayıp kendine gelecektir. Ancak ikincisinin kayışı kopmuştur. İkincisinden uzak durun. Çünkü bunların sonu iyi değildir.
  • Anne babasına aşırı düşkünse ya da hiç ilgilenmiyorsa, iki tür erkekten de uzak durun. Özelinizi, sırlarınızı her önüne gelen arkadaşına ve her detayıyla anlatıyorsa, uzak durun.
  • Bunlardan para kazanmadığı halde internet ve oyun bağımlısı gibi davranıyorsa, uzak durun.
  • Kendini aşırı beğeniyor, kendisinden başka kimsenin görüşüne saygı duyup dinlemiyor, empati yapmıyor, kendisine hayranlık duyulmasını bekliyor, karşısındaki insanları küçük görüyor ve ilişkide kadını manipüle ederek, kendisi suçlu olduğu halde kadına acaba ben mi suçluyum dedirtecek kadar narsist bir karaktere sahipse, koşarak kaçın.
  • Cimri ise ya da çok müsrifse yani tasarruf nedir bilmiyorsa, o kişiden de uzak durun. Cimri insan cennete bile giremeyecek. Sen evine, dünyana alırsan baştan hata edersin zaten.
  • Kendine bakmıyorsa, sevdiğini göstermek için çabalamıyorsa, bunları söylemene rağmen umursamıyorsa, ondan da uzak durun.

Erkek ve kadın hakkında son sözler

Erkek ve kadın beyni farklı çalışır ama sevginin dili aynıdır. Sevgi temas ister, fedakârlık ister, emek ister, samimiyet ve sadakat ister. Kadın ol erkek ol karşındakine bunları verirsen, karşındakinin karakteri de düzgünse ve Allah da aranızda muhabbet oluşturmuşsa, zaten bunlar olacaktır.

Ama gözden kaçan nokta şu ki erkek ve kadının farklı ilgi alanları olması, olaylara farklı tepkiler verip, farklı açılardan bakması gibi bir gerçek var. İstisnalar olsa da erkekler, kadınların gördüğü renk skalasını çeşitleriyle göremez. Ama kadınlar, bir rengin açık ve koyu tonlarının farkına bile vararak bunları sayar. Yine kız çocuklarının mimiklerini kullanma yeteneği daha çocukluktan gelen bir yetenek olduğu da bilinmektedir. Yani kadınlar ve erkekler sadece ruhsal olarak gereksinimlere odaklanmamalı, bedensel farklılıkları da bilerek ona göre hareket etmelidir. Kadınlar sorunlarını konuşmaktan, paylaşmaktan yanadır. Ama erkekler, genelde sorunlarını paylaşmaya kapalıdır. Ancak bu bir değişmez kural değildir. Sabır, ilgi, sevgi ve yargılamadan yanaşıldığında erkek de kadınına içini açar.

Erkekler bilin ki bir kadın size olur olmaz her şeyini anlatıyorsa, size değer verdiğinden dolayıdır bu. Çünkü kadın paylaşarak iletişim kurar. Belki sen anlattığı gündelik şeyleri saçma bulabilirsin ama o konuların arka planında sana ilgisi yatıyor. Konuşmayan, paylaşmayan kadından kork, işte o kadın için bitmişsin demektir.

Sözün özü, birliktelikler karşılıklı sorumluluk ve fedakârlık ister. Bunları yapamıyorsan eşine değil git yastığına sarıl. Bu arada biz bu yazıyı yazdığımızda 21 Ocak’tı ve o gün Dünya sarılma günüymüş, haberiniz olsun.

Bizi Takip Edin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore